Katere vrste stekla se uporabljajo v hišah za nakit iz stekla?

- 2021-08-19-


Z nenehnim poglabljanjem notranje opreme postajajo steklene nakitne hiše na trgu vse bolj raznolike, njihove funkcije pa so bolj praktične in okrasne. Kakšne vrste stekla so zdaj?

 

Steklo, ki se uporablja v hiši za stekleni nakit, vključuje predvsem naslednje:

 

1. Navadno steklo

 

2. Matirano steklo: na eni strani zrnato peščeno, na drugi strani običajno steklo, polprozorno

 

3. Atomizirano steklo: na steklu je plast meglice, ki ima prednosti, da ne poje odtisov rok in je enostavna za čiščenje

 

4. Emulgirano steklo: rob stekla je običajno steklo, približno pol centimetra, srednji del je podoben atomiziranemu steklu, bela barva megle, prednost je, da lahko izolira žarke

 

5. Brušeno steklo: barva je zelena in bela, prednost je, da ne jemo odtisov rok, pohištvo s kovinsko teksturo pa izgleda zelo moderno

 

6. Laminirano steklo: Na sredini stekla bo lepljeno steklo. Seveda se to od zunaj s prostim očesom ne vidi. Je neprozoren, ima prednosti in je zelo močan. S kladivom ga ni mogoče zlomiti. Običajno se uporablja kot posteljno omarico, seveda pa so tudi visoki stroški.

 

7. Kovinsko steklo: kovinski delci so mehak in steklen material, z visoko trdnostjo in na splošno edinstveno obliko

 

8. Odsevno steklo: Kovinsko odsevno steklo se razprši na površino stekla z metodo ionskega brizganja v vakuumski komori, da nastane enoten film kovinskega oksida. Debelina filma iz kovinskega oksida je različna, in sicer lahko predstavlja različne barve in visoko zmogljivo toplotno izolacijo.

 

9. Izolacijska stekla: Izolacijsko steklo proizvajajo posebni plini, kot je suh zrak ali argon med dvema kosoma stekla.

 

10. Kaljeno steklo: Ko se ravno steklo segreje blizu točke zmehčanja, se hitro ohladi na površini stekla, tako da se tlačna napetost porazdeli po površini stekla, natezna napetost pa je v osrednji plasti.